Selecteer een pagina

De behandeling

De eerste afspraak begint met een intakegesprek. Er zullen vragen gesteld worden over de klacht, de fysieke en mentale gesteldheid. Hierna wordt de tong bekeken en de pols gevoeld. Indien nodig zal ook delen van het lichaam worden afgetast.

De verkregen informatie wordt geanalyseerd en hieruit kan een diagnosis volgens Chinese Geneeskunde vastgesteld worden.
De disbalans van het lichaam wordt op kaart gebracht en op basis hiervan zal een behandelplan worden opgesteld waarmee de balans in het lichaam kan worden hersteld.

Een behandeling duurt gemiddeld 50 minuten. De eerste afspraak duurt gemiddeld 75 minuten en bestaat uit een Intakegesprek plus een acupunctuur behandeling.
Dunne naalden worden in uw lichaam geplaats. Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen, dit kan een tintelend gevoel veroorzaken. Dit duur maar een paar seconden. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten.
Het aantal benodigde behandeling kan per persoon verschillen en is afhankelijk van de vorderingen gedurende de behandelingen.
Voor een optimaal resultaat zijn circa 7-10 behandelingen gewenst.
De acupunctuur behandelingen zullen indien nodig gecombineerd worden met andere behandelingen zoals cupping, moxa, of  massage. Voedingsadvies en of levensstijladvies kan een onderdeel van de behandeling zijn.
Als de klachten verbeteren of genezen, kan men altijd 1 keer per maand terugkomen voor een onderhoudende behandeling om de algemene balans en gezondheid van het lichaam te behouden.

De tong

Uw Tong geeft de acupuncturist veel informatie over de toestand van uw interne organen en dus uw gezondheid. Tijdens de tongdiagnose kijken we naar de kleur en de vorm van uw tong. We kijken naar de hoeveelheid aanslag die op uw tong zit, en ook of er groeven of builtjes opzitten.

De pols

Bij een polsdiagnose voelt de acupuncturist de pols in 3 verschillende plaatsen en diepten. De informatie hiervan vertelt de acupuncturist over de kwaliteit van de levensenergie van uw verschillende organen.

1. Behandeling met naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling waarbij dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam geplaatst.
Door de plaats en de manier waarop de naald wordt aangebracht, wordt de energiestroom in uw lichaam gereguleerd.

2.Behandeling zonder naalden

Cupping
Deze therapie wordt in de  oosterse geneeswijze gebruikt om stagnatie te verlichten, pijn te bestrijden en op infectie ziektes, zoals griep. Deze therapie is erg geschikt om pijn aan nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.
Het cuppen is niet pijnlijk, maar daar waar de cup geplaats is zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn. Na een paar dagen verdwijnt weer de verkleuring.

3. Behandeling zonder naalden

Moxa
Moxa is een techniek die gebaseerd is op het toedienen van droge hete warmte op specifieke acupunctuurpunten. Moxa is  gedroogd en samengeperst  bijvoetkruid die gebruikt wordt om meridianen te verwarmen, of koude uit het lichaam te verdrijven. Deze wordt op de meridiaan punt gehouden op het lichaam. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt en zal daar de  energiestroom stimuleren.