Selecteer een pagina

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur maakt gebruik van een netwerk, dat door ons gehele lichaam loopt.
Dit netwerk noemen we meridianen oftewel acupunctuurbanen waar speciale punten zitten, iedere met een speciale invloed in de balans van het lichaam en  de geest, die in Traditionele Chinese Geneeskunde altijd een eenheid is.
Door deze banen stroomt de vitale energie die als QI  bekend is.
QI is de levenskracht, het is de kracht die het lichaam laat functioneren, het is de bron van alle beweging en verandering.
Wanneer door langdurige frustratie, angst, verdriet of andere sterke emoties, externe factoren zoals het klimaat, infecties, maar ook de verkeerde voeding, of een voortdurend stressvol (werk) leven, de energiestroom van Qi   wordt verstoord, kan dit tot ziekte leiden.

KLASSIEKE ACUPUNCTUUR

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling waarbij dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam geplaatst worden. Door de plaats en de manier waarop de naald wordt aangebracht, wordt de energiestroom in uw lichaam gereguleerd.

Hierdoor:

  • ontstaat een betere doorstroming van energie
  • verdwijnen energieblokkades
  • neemt de hoeveelheid energie toe.

Acupunctuur kan helpen om weer de balans te herstellen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Bij welke klachten

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.
Met onze behandelingen kunnen wij klachten verhelpen. Wij kunnen u ook preventief behandelen om zo klachten te voor komen.
Meer lezen

De behandeling

De eerste afspraak begint met een intakegesprek. Er zullen vragen gesteld worden over de klacht, de fysieke en mentale gesteldheid. Hierna wordt de tong bekeken en de pols gevoeld. Indien nodig zal ook delen van het lichaam worden afgetast.
Meer lezen

De technieken

Acupunctuur maakt gebruik van een netwerk, dat door ons gehele lichaam loopt. Dit netwerk noemen we meridianen oftewel acupunctuurbanen waar speciale punten zitten, iedere met een speciale invloed in de balans van het lichaam en  de geest, die in traditionele Chinese Geneeskunde altijd een eenheid is.